Text 6. Answer the questions

Answer the questions.

1. What nut has a delicious creamy flavour and crunchy texture?

2. What kernels are green?

3. Why are pine nuts very expensive?

4. Where should pine nuts be stored?

5. What nut is the most expensive?

Macadamia Nuts

Macadamia Nuts are native of NE Australia now also grown commercially in Hawaii. Notoriously difficult to extract from their shells, they are expensive but have a delicious creamy flavour and crunchy texture. Low in carbohydrate, but quite high in fat, 100g Macadamia nuts contain 7g protein and 40mg calcium.

Pine Nuts

These are the seeds of the Stone Pine, a native of the Mediterranean region, but the seeds of various other pines are eaten in various parts of the world including the seeds of the Korean Pine or North American pinon tree. They are very difficult to harvest, hence their cost. They are vital for pesto sauce, and are delicious lightly toasted. They become rancid very easily and should be stored in the fridge or freezer. 100g pine nuts contain 14g protein.

Pistachios

Native to the Near East and Central Asia but has long been cultivated in the Mediterranean region and more recently in the Southern US. The kernels are green and are prized as much for their ornamental colour as for their flavour. Also sold roasted and salted in their shells. They are more expensive than most other nuts. 100g pistachios contain 19.3g protein, 14mg iron, 140mg calcium.


Appendix / Приложение Клише для написания резюме

Выходные данные

1. The title of the paper is... 1. Настоящий проект называется...
... pages,... drawings.... figures,... tables, ... с. …с листами чертежей,...рисунками,... таблицами,
... references. 2. The present work deals with the qualification final … ... литературными источниками. 2.Настоящая выпускная квалификационная работа посвящена …

Тема (предметное содержание) курсовой/выпускной квалификационной работы

1. The subject of the project is the description of ways of reconstruction of the enterprise catering (plant, department). 1. Предметом проекта является описание мероприятий (путей) по реконструкции предприятия общественного питания (цеха).
2. The subject of the project is reconstruction of the plant catering (department). 3. The subject of the project is to develop special technologies. 2. Предметом проекта является техническое перевооружение предприятия общественного питания (цеха). 3. Предметом проекта является разработка технологии фирменных блюд.

Детальный анализ "узких" мест реконструируемого предприятия

Технология, расчеты

1. Detailed analysis от plant reconstruction (raw material base, transportation, equipment, means of mechanization and automatization, assortment, aesthetical aspects, control of raw materials and labour resources, safety of production, document exchange, provision of cold and heat has been given). 1. Дан пробный анализ "узких" мест реконструированного предприятия (сырьевой базы, транспорта, оборудования, средств механизации и автоматизации, ассортимента, эстетических аспектов, контроля сырья и рабочих ресурсов, безопасности производства, обмена документов, снабжение холодом и теплом).
2. Possible directions of reconstruction are considered and optimum ways for reaching the aims of reconstruction with the account of construction plans of the department, production site before reconstruction are motivated. 2. Освещаются возможные направления реконструкции и обосновываются оптимальные пути для достижения целей реконструкции с учетом строительных планов цехов производственного участка до реконструкции.
3. There has been given the review of the modern state of scientific and technical provision in nutrition industry in the aspect of reconstruction. 3. При этом дается обзор современного состояния научно-технического снабжения в индустрии питания в аспекте реконструкции.
4. Detail (briefly) is characterized by range, taking into account the scientific and technical data (STANDARD): consumer properties, demand, persistence. 4. Подробно (кратко) характеризуется ассортимент с учетом научно-технических данных (НТД): потребительские свойства, спрос, сохраняемость.
5. New assortment is motivated. 5. Обоснован новый ассортимент.
6. Technological estimations are given. 7. Developed seasonal menus for catering. 8. Calculation of the necessary for reconstruction of technological equipment 6. Обосновано обновление ассортимента. 7. Разработано сезонное меню для предприятия общественного питания. 8. Проведен расчет необходимого для реконструкции технологического оборудования.

Технология, расчеты

1. Calculations and the choice of equipment with criteria of choice are discribed. Control calculations and functional diagram of equipment are given. 1. Приводятся технологические расчеты. Описываются расчеты и выбор реконструкции с критериями выбора. Приводятся контрольные расчеты и функциональная диаграмма функционирования оборудования.
2. The way of equipment (units, devices, apparatures) work and the expediency of production line structure is described. 2. Описывается способ работы единиц оборудования (установок, устройств, приборов) и целесообразность структуры производственных линий.

Технология

1. Briefly (in detail, sketchy) sets out manufacturing technology. 1. Кратко (подробно, схематично) излагается технология изготовления....
2. The scheme of the technological control of finished products and veterinary inspector is given. 2. Приводится также схема технологического контроля качества готового продукта и ветеринарно-санитарного контроля.
3. The work contains recipes devised rules of waste and loss, nutritional value of raw materials (products), normative and technical documentation for the dishes. 4. Developed technologies in line with the principles of healthy nutrition, physiological needs of a certain number of customers. 3. Работа содержит разработанные рецептуры, нормы отходов и потерь сырья, пищевую ценность блюд (изделий), нормативно-техническую документацию на разработанные блюда (изделия). 4. Разработанные технологии соответствуют принципам здорового питания, физиологическим потребностям определенного контингента потребителей.

Вторичные ресурсы

1. By-product, wastes, are characterized and the ways of rational use of by-products in the main production are described. 1. Характеризуются вторичное сырье, отходы, стоки и описываются пути рационального использования... в основном производстве.
2. Measures on decreasing losses are recommended... 2. Рекомендуется мероприятие по снижению потерь...
3. There have been given calculations on the demand of people resources, necessary production areas with the given dimensions. 3. Даны расчеты потребностей людских ресурсов, необходимых площадей с заданными размерами, привязанными к зданию предприятия.
4. Calculations have been treated by the method of mathematical statistics. 4. Расчеты обработаны методами математической статистики.

Понравилась статья? Добавь ее в закладку (CTRL+D) и не забудь поделиться с друзьями:  



double arrow
Сейчас читают про: