Министерство образования тульской области

ГПОУ ТО «Техникум технологий пищевых производств»

Шифр наименование специальности/профессии  

Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий

Учебный год

Учебная дисциплина, МДК             ОГСЭ.03. Иностранный язык (Английский)

 Билет № 5

Председатель ПЦК__________ Столярова Е.В.

Преподаватель_____________ Столярова Е.В.

1. Ваши увлечения

2. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Chocolate Ice-cream

INGREDIENTS: 1/2 litre milk,5 egg yolks,80 g sugar, 50 g cocoa,100 g fresh cream

Method of cooking:

1. Heat up the milk. Beat the egg yolks and sugar in a bowl.

2. Pour in a little boiling-hot milk, beating all the time, then pour in the rest of the milk and blend.

3. Return the mixture to the saucepan and leave to thicken, stirring continuously.

4. Do not allow the cream to boil.

5. Once it coats the back of the spoon it is cooked. Leave to cool for a while. Add the cocoa and whip the mixture.

6. Add the fresh cream and whip again.

7. Leave the cream to cool before pouring into the ice-cream churn for freezing.

 

Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9. Duties of a technologist in the field of public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

 

МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ ТУЛЬСКОЙ ОБЛАСТИ

ГПОУ ТО «Техникум технологий пищевых производств»

Шифр наименование специальности/профессии  

Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий

Учебный год

Учебная дисциплина, МДК             ОГСЭ.03. Иностранный язык (Английский)

Билет № 6

Председатель ПЦК__________ Столярова Е.В.

Преподаватель_____________ Столярова Е.В.

1. Мой рабочий день

2. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Sponge Cake

INGREDIENTS: 125 g castor sugar, 4 eggs, 1 vanilla pod, 15 g melted butter (optional),  

G flour, 50 g cornflour, 50 g flaked almonds

Method of cooking:

  1. Preheat the oven at 180°C. Grease the tin and dust with flour. Cover the base with flaked almonds.
  2. Whip the egg yolks in a bowl.
  3. Add 110 g sugar and the inside of the vanilla pod. Mix in the butter, the flour and cornflour, then beat to obtain an even mixture. Put the bowl aside.
  4. Beat the egg whites with a pinch of salt until stiff, adding 15 g of sugar when halfway through beating.
  5. Fold the eggs whites lightly into the mixture.
  6. Put the mixture straight into the tin and bake for 30 minutes.
  7. Leave to cool a while before turning out.

Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9. Duties of a technologist in the field of public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ ТУЛЬСКОЙ ОБЛАСТИ

ГПОУ ТО «Техникум технологий пищевых производств»

Шифр наименование специальности/профессии  

Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий

Учебный год

Учебная дисциплина, МДК             ОГСЭ.03. Иностранный язык (Английский)

Билет № 7

Председатель ПЦК__________ Столярова Е.В.

Преподаватель_____________ Столярова Е.В.

1. Рассказать о Вашем  отношении  к спорту.

2. Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Redcurrant Biscuits (Tarts)

INGREDIENTS: 100 g softened butter, 125 g icing sugar, 2 eggs, 150 g sifted flour, 75 g currants

 

Method of cooking:

1. Mix the butter and sugar in a bowl until smooth.

 

2. Add the eggs, then the flour. Blend until the mixture has an even consistency.

 

3. Preheat the oven at 200°C. Grease a baking sheet and use a piping bag or 2 teaspoons to space out small drops of the mixture.

 

4. Top each drop with 4 to 5 currants.

 

5. Put the sheet in the oven and bake for about 10 minutes. The biscuits should be golden around the edges but still light in the middle.

 

6. Remove the biscuits using a metal spatula and leave to cool on a rack in several lots.

 

Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9. Duties of a technologist in the field of public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

 

 

МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ ТУЛЬСКОЙ ОБЛАСТИ

ГПОУ ТО «Техникум технологий пищевых производств»

Шифр наименование специальности/профессии  

Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий

Учебный год

Учебная дисциплина, МДК             ОГСЭ.03. Иностранный язык (Английский)

Билет № 8

Председатель ПЦК__________ Столярова Е.В.

Преподаватель_____________ Столярова Е.В.

 

 

1.Как вы совершаете покупки

      2.  Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

 

                                 Carrot and Radish Salad

 

INGREDIENTS: 60 ml (1/4 cup) olive oil, 60ml (1/4 cup) fresh lemon juice, 2 garlic cloves, 1 tbs honey, 1 tsp ground cumin, 1 tsp mild paprika, 1/4 tsp ground cinnamon, 3 carrots, 1 bunch radish, 1 cup fresh mint leaves

Method of cooking:

1.Chop the garlic finely.

2. Whisk oil, lemon juice, garlic, honey, cumin, paprika, and cinnamon in a bowl. Season with salt and pepper.

3. Peel and slice the carrot and the raddish thinly.

4. Combine the carrot and radish in a large bowl.

5. Add dressing and torn mint leaves to the salad. Toss to combine. Serve.

 

Расскажите о себе, используя данный план.

1. Name, middle name, surname;

2. Year, date, month and place of birth;

3. Home address, telephone, the nearest metro station;

4. Year and place of finishing school;

5. Your family; Your hobby;

6. Your present occupation;

7. Your favorite subjects;

8. What you are going to become;

9. Duties of a technologist in the field of public catering; Your practice in the restaurant;

10.Plans for your future (high education or work).

 

 

МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ ТУЛЬСКОЙ ОБЛАСТИ

ГПОУ ТО «Техникум технологий пищевых производств»

Шифр наименование специальности/профессии  

Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий

Учебный год

Учебная дисциплина, МДК             ОГСЭ.03. Иностранный язык (Английский)

Билет № 9

Председатель ПЦК__________ Столярова Е.В.

Преподаватель_____________ Столярова Е.В.

 

1. Расскажите, как Вы добираетесь в техникум, сколько это занимает времени.

2.Перевести рецепт с английского языка на русский язык.

Vegetable Soup

INGREDIENTS: 2 carrots, 2 turnips, 1 small marrow,1 leek (or onion), 1 potato,1 stick celery, 1 clove garlic, 20 g butter, salt pepper, 1 litre water, 2 sprigs parsley

Method of cooking:

1. Peel and wash all the vegetables, slice them.

2. Melt the butter in a saucepan and add the vegetables.

3. Cook for 4 to 5 minutes on a low heat, stirring continuously.

4. Add salt and pepper and pour in 1 litre of very hot water. Bring to the boil and simmer for 25 minutes.

5. Chop the parsley in the mill and sprinkle over soup just before serving.

6. Add a spoon of fresh cream.

 


Понравилась статья? Добавь ее в закладку (CTRL+D) и не забудь поделиться с друзьями:  



double arrow
Сейчас читают про: